Maksublokkien vaikutus vedonlyöntibonuksiin ja vedonlyöntisivustoihin

Vedonlyöntibonukset ovat nerokas markkinointikikka uusien pelaajien hankintaan. Talletustuplaukset tai ilmaisvedot, joita tunnetaan suosituimpina bonuksina antavat pelaajalle runsaasti enemmän pelivaraa talletuksiin nähden ja näin ollen pelaajan voittotodennäköisyys paranee huomattavasti. Kukapa kieltäytyisi käytännössä ilmaisesta pelirahasta? Tässä artikkelissa käsittelemme mahdollisten maksublokkien vaikutusta vedonlyöntisivustoihin ja bonuksiin.

Miksi maksublokit mahdollisesti tulevat?

Maksublokin ideana on estää rahaliikenne verkkopankin kautta ulkomaisille pelisivustoille. Maksublokki tarkoittaa, että perinteiset pankkisiirrot tai korttimaksut suomalaisilta pankkitileiltä estetään ulkomaisille pelisivustoille. Lisäksi, kotiutuksia, eli pelaajien saamia voittoja saatetaan blokata.

Maksublokin tarkoitus on kohdistaa suomalaisten pelaaminen rahamonopoliyhtiö Veikkaukselle, jonka markkinointiosuus pienenee jatkuvasti sillä ulkomaiset nettikasinot ovat onnistuneet pelitarjonnassaan Veikkausta paremmin.

Vedonlyöntibonuksien vaikutus Veikkauksen suosioon?

Kuten on useaan otteeseen uutisoitu, Suomen rahapelimonopoliyhtiö Veikkaus menettää jatkuvasti pelaajia ulkomaille ja Veikkauksen tuotto-odotukset ovat laskeneet niin paljon, että moni Veikkaukselta tukea saava järjestö olisi jäänyt ilman tukia lainkaan, ellei valtio olisi päättänyt hyvittää tulomenetykset valtion budjetista.

Kuten on tiedossa, Veikkaus ei juurikaan tarjoa minkäänlaisia bonuksia vedonlyöntiin. Veikkauksen suosiota ei myöskään paranna suhteellisen kehno vedonlyöntivalikoima, verrattuna vaikkapa Curacaon, Maltan, Iso-Britannian, Viron tai Gibraltarin lisenssin kanssa operoivilla vedonlyöntisivustoilla.

Vedonlyöntibonukset ovat todistetusti osoittautuneet toimivaksi asiakkaiden hankintakeinoksi ja voisi olettaa, että vedonlyöntibonuksien puute Veikkauksella on yksi lukuisista syistä, miksi innokkaat vedonlyöjät valuvat Veikkaukselta muihin vedonlyöntiportaaleihin.

Onko maksublokilla vaikutusta vedonlyöntibonuksiin?

Vaikka maksublokki tulisikin, eivät ulkomaiset vedonlyöntisivustot sen takia lakkaa tarjoamasta palveluitaan suomalaisille. Tämä pätee myös pelisivustojen markkinointikäytäntöihin, joten lienee turha pelko, että maksublokkien myötä vedonlyöntibonukset katoaisivat markkinoilta.

Jotkut pelisivut ovat lopettaneet vedonlyöntipelien markkinoinnin Suomeen maksublokin uhan takia, mutta sallivat kuitenkin pelaamisen ja tarjoavat vedonlyöntibonuksia uusille pelaajille.

Toki on huomioitava sellainen seikka, että joskus bonusvaatimuksiin kuuluu tietynlainen talletustapa (esimerkiksi perinteinen tilisiirto tai Trustlyn kaltainen maksuvaihdepalvelu). Mikäli maksublokki tulee, niin suomalaisten suosituimmaksi maksumenetelmäksi tulisi tämän myötä todennäköisesti erilaiset nettilompakot, kuten Skrill ja Neteller. Joskus bonusehdoissa on maininta, että bonus ei koske nettilompakoilla tehtyjä talletuksia. Tämänkaltaisia ehtoja on kuitenkin verrattaen vähän ja suurin osa vedonlyöntisivustoista myöntävät bonuksia myös nettilompakkotalletuksilla.

Miksei Veikkaus tarjoa vedonlyöntibonuksia?

Veikkauksen käytäntöihin kuuluu, ettei rahanarvoisia bonuksia tarjota pelaajille ja tämä liittynee Veikkauksen julistamaan vastuullisuuspolitiikkaan. Veikkaus on saanut EU:lta poikkeusluvalla monopoliaseman sillä ehdolla, että kyseisen yhtiön olemassaolo on rahapeliongelmia vähentävä tekijä, täten vedonlyöntibonuksien tarjontaa voitaisiin pitää epäeettisenä markkinointikeinona, huomioon ottaen EU:n myöntämän valtion monopoliaseman edellytykset.

On huhuttu, että joskus tulevaisuudessa Suomessa siirryttäisiin uudenlaiseen rahapelien lisenssijärjestelmään, joka tarkoittaisi, että Veikkaus joutuu luopumaan monopoliasemastaan ja kilpailemaan tasavertaisesti muiden toimijoiden kanssa pelaajista. Tässä tilanteessa voisi pitää mahdollista sen, että myös Veikkauksen markkinointitapoihin ilmestyisi vedonlyöntibonuksien tarjonta.

Lisenssijärjestelmä ei kuitenkaan vielä ole ajankohtainen eikä mahdollisen lisenssijärjestelmän säännöt ja ehdot ole tiedossa, joten lisenssijärjestelmään siirtymisen myötä tulevien mahdollisten muutoksien spekulointi on tällä hetkellä hiukan aikaista.

Millaisia vedonlyöntibonuksia voi saada?

Vedonlyönti bonukset ovat vedonlyöntisivustojen tarjoamia etuuksia, joita lähes jokainen kansainvälinen pelisivusto tarjoaa niin uusille pelaajille tervetuliaisbonuksina kuin myös vanhoille pelaajille erilaisten kanta-asiakasetuuksien muodossa.

Vedonlyöntibonuksien suuruus vaihtelee aina vedonlyöntisivuittain, mutta yleisimpänä vedonlyöntibonuksena voidaan pitää 100% talletusbonusta, eli käytännössä talletustuplausta. Yleensä 100% talletusbonuksia myönnetään 100 euron edestä, mutta on myös mahdollista löytää runsaasti suurempia summia. Markkinoille on myös ilmestynyt muitakin bonusmuotoja, kuten erilaiset cashback-vedonlyöntibonukset tai riskivapaat vedot.

Melko uutena ilmiönä ovat tulleet myös niin sanotut vetovakuutukset tietyn summan edestä. Esimerkkinä: jos pelaaja lyö 20 euron vedon niin pelaaja saa vetovakuutuksen 10 euron edestä. Jos veto häviää, pelisivusto siirtää pelaajan tilille vakuutus summan, eli tässä tapauksessa 10 euroa. Vetovakuutus lisää runsaasti pelaajien riskinottomahdollisuutta, sillä vetovakuutuksen myötä potentiaalinen tappio ei olisi niin suuri. Vetovakuutuksien ansiosta moni pelaaja kehtaa myös hakea hiukan epätodennäköisempiä kohteita, eikä pelkästään perusvarmoja.

Suosittelemme aina tutustumaan vedonlyöntibonuksien ehtoihin ennen niiden lunastamista. Mikäli ehdoissa on jotain epäselvyyksiä, kannattaa kääntyä pelipaikan asiakaspalvelun puoleen, jossa autetaan mielellään.

Vedonlyöntibonuksien rajoitukset?

Tietynlaisia rajoituksia vedonlyöntibonuksien kohdalla kyllä on, tyypillisesti ensitalletusbonus ja rekisteröitymisbonus rajoittuu yhteen bonukseen per asiakas tai jopa kotitalous, jolloin yhtä ip-osoitetta käyttävä kotitalous saattaa joutua tyytymään vain yhteen vedonlyöntibonukseen.

Bonukset eivät kuitenkaan aina rajoitu vain yhteen bonukseen, vaan usein pelaajat saavat uusia bonustarjouksia ensitalletusbonuksen tai rekisteröitymisbonuksen jälkeen.

Tulevaisuus? On epätodennäköistä, että maksublokkien tulon myötä vedonlyöntibonuksien tarjonta loppuisi. On jopa mahdollista, että vedonlyöntibonuksien summat ja ehdot paranisivat entisestään maksublokkien myötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *