maksublokit euroopan maissa

Maksublokit ja rahansiirto estot muissa maissa

Maksublokeista on huonoja kokemuksia Norjassa

Maksublokit eivät ole framilla pelkästään Suomessa. Naapurimaa Norjassa pelaaminen ulkomaille on estetty pankkien osalta, kun pelisivustojen tilinumeroihin siirtäminen on täysin lukittu vaihtoehto. Tämä ei kuitenkaan ole edistänyt kotimaisten pelitoimijoiden asiaa, vaan ulkomaille pelaaminen on blokkien toimeenpanon jälkeen vain kasvanut kasvamistaan.

Ruotsissa on menty vastuullisuus edellä

Toisessa naapurimaassa, Ruotsissa tällainen toiminta on jätetty täysin omaan arvoonsa, minkä sijasta suuret ulkomaille pelatut summat ollaan saatu poikimaan omalla tavallaan. Ruotsiin on perustettu oma pelilisenssi, jonka myötä ruotsalaisille pelaajille pelejä tarjoavat sivut joutuvat toimimaan valvonnan alla, ja maksamaan Ruotsiin vastineeksi lisenssimaksuja sekä veroja vastineena mahdollisuudesta tarjota pelejä maahan. Tämä ei ole aiheuttanut ongelmia myöskään valtion omistamalle peliyhtiö SvenskaSpelille, jonka asema ykkösenä peliliikevaihdossa on edelleen hallussa.

Ruotsissa pelaaja voi itse yhdellä klikkauksella hommata estot kaikille pelisivuille. Kaikkien Ruotsin-lisenssin omaavien uhkapelisivustojen on otettava osaa tähän vastuullisuusohjelmaan. Lisenssijärjestelmä on siis paljon vastuullisempi kuin Suomen peliongelmiakasvattava “vastuullinen” pelimonopoli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *